Alle lichten gedoofd

Maandag 16 augustus
Locatie: Festival de Boulevard /
www.festivalboulevard.nl


(Pol Blogt verscheen de afgelopen tien dagen onder een iets andere titel in de dagkrant van theaterfestival De Boulevard)

Zondagnacht 15 augustus, heel erg laat. Een echtpaar loopt op de Parade. Ze zijn een jaar of veertig. Zij kijkt een beetje droevig. Staat stil ter hoogte van café Cordes. “Jammer hè? Het is alweer voorbij.” De man knikt. Slaat een arm om haar heen. “Doodzonde. Weer een jaar wachten.”

Het tweetal tuurt naar het donkere terrein, waar de afgelopen dagen zoveel lichtjes brandden. 

“Baal toch een beetje dat we zaterdagavond niet naar Peeping Tom zijn gegaan.” De vrouw zegt het met spijt in haar stem. “Het applaus was groots hoorde ik van de buurvrouw. En de dans grandioos.”

Hij knikt. Zwijgt. Zelfs de spreeuwen die de afgelopen dagen zo genoten in de kastanjebomen, zijn afgedropen. Er is niets meer te zien.

“Ik was toch nog graag even naar Blikschade geweest,” zegt hij dan plots. De vrouw moet nadenken. “Welke was dat ook alweer?” “Nou, die in de Casinotuin stond. Het tentje met al die foto’s aan de buitenkant.”

“Oh ja! Daar zouden we nog naartoe. Schijnt heel bijzonder geweest te zijn. Waarom hebben we dat niet bezocht eigenlijk? Was dat niet op die avond dat we ook Warmoes hadden?”

Hij moet lachen. “Ja, gewoon in een volkstuin. Uniek decor.” De stilte brengt herinneringen terug. Gezang en eetgeruis zijn verstomd.  Ergens slaat een deur hard dicht. In de verte zwalkt een dronken man op straat.

De vrouw staart naar het theater. Daar zijn alle lichten gedoofd.  

Uit zijn zak haalt de man een verfrommeld kaartje. “Waar was dit ook alweer van?” mompelt hij. “Ah, van Storybox, dat Utrechtse bandje dat zaterdag speelde. Zelden zulke aanstekelijke nummers gehoord.”

Hij fluit een refreintje. Zij neuriet mee en pakt zijn hand vast. “Kom, we gaan naar huis. Die laatste dagen gingen ook veel te snel voorbij.” En samen lopen ze de nacht in. Het festivalterrein achter zich latend.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: