Openingsliefde

Zaterdag 7 augustus
Locatie: Festival de Boulevard in Den Bosch / www.festivalboulevard.nl

“Ja joh, dat zijn allemaal bobo’s, die komen natuurlijk voor de opening.” Een oude man in korte broek en poloshirt becommentarieert vanaf een terrasje aan de zijkant van het plein de voorbij lopende bezoekers. Zijn vrouw neemt een slok koffie. “Nou, daar heb ik niks mee,” is haar enige reactie. En ze knijpt in de hand van haar man. “Maar zolang jij er bent, vind ik alles goed.” Ik schat hen op een jaar of zeventig. Een jeugdige verliefdheid straalt van de gezichten.

De heren in pak zijn doorgelopen. Ze luisteren naar een toespraak van de festivaldirecteur. In hun handen een pilsje. Vrijdagmiddag. Dan mag dat.

Tussen het linnen en de krijtstreepjes staat een vrouw alleen. Om haar hoofd een sjawl. Haar gezicht is bleek, de rok wat te groot. Ze steekt haar hand op en wenkt. Een man komt aangelopen. Zongebruind, gespierd en jong. In zijn handen twee glazen water.

Ze neemt gulzig een slok. Hij kijkt haar vertederd aan en slaat een arm om haar middel. “Houd je het nog vol?” vraagt hij haar. Ze knikt. “Het gaat nog wel even. Ik heb alleen zoveel dorst. Dat komt van die verrekte pil die ik nu moet slikken.” Het lege glas zet haar zinnen kracht bij. Ze krijgt zijn water ook. Samen met een kus.

Inmiddels praat de wethouder en de vrouw slaakt een diepe zucht. Ze wrijft over haar buik en haar gezicht vertrekt. “Kom schat, we gaan even zitten,” zegt hij bezorgd. Samen lopen ze naar een leeg bankje in de zon. Weg van de drukte, vlakbij het oudere echtpaar dat alles nog steeds vanaf de zijlijn bekijkt.

“Dat is beter,” zegt ze opgelucht. “Niet zo somber kijken, het gaat echt wel goed, ” en ze wrijft over zijn knie. Hij probeert te lachen. “Wie had dat gedacht hè? Zitten we hier toch weer,” zegt hij ernstig. Ze lacht. “Fijn. Zullen we nu heel even naar huis gaan, dan ga ik wat rusten. Kunnen we vanavond misschien nog even terug komen.”

Terwijl de klanken van het openingsstuk klinken, wandelen ze langzaam weg. Het oude stel kijkt hen na. Hun liefde is al heel wat jaren verder.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: