“Nou, ik weet het niet hoor Ria”

Vrijdag 25 juni
Locatie: Liliane Beelden Parade, Den Bosch
Tijd: 14.45 uur

“Och, Ans, moet je deze nou eens zien. Prachtig zeg! Kan zo bij jouw Hans op kantoor staan.”

– “Nou, ik weet het niet hoor Ria. Heb je die prijs gezien? En bovendien, wat is het eigenlijk?”

“Ja Ans, dat is nou kunst. Is wel vaker zo. Dat je geen idee hebt wat het nu precies is, maar dat het daarom juist artistiek is. Zo werkt dat.”

– “Nou, ik weet het niet hoor Ria. Volgens mij is Hans daar niet zo van. Die wil herkenbaarheid. Dat mensen binnen komen en meteen weten wat het is.”

“Maar Ans, dan kunnen we toch gewoon iets met dieren doen? Is meteen duidelijk dat het een pinguïn is. Hè? Wat zeg je? Nee, ik geef maar gewoon een voorbeeld! We hoeven niet per se de pinguïn te kiezen.”

– “Nou, ik weet het niet hoor Ria . Ik zei laatst nog tegen Hans dat we een allrounder moeten nemen. Een beeld dat bij elk seizoen past. Gewoon zodat het in de winter leuk is, maar ook in de zomer. Snap je?”

“Een allrounder Ans? Leuk woord. Ik vind deze wel keimooi trouwens. Geen dier en niet abstract. Mooi van vorm. Echt wat voor Hans.”

– “Nou, ik weet het niet hoor Ria . Vind ik wel een beetje bloot. Ik bedoel, die vrouw heeft niets aan. Zou dat niet te confronterend zijn?”

“Hoezo confronterend? Dat is toch gewoon puur natuur? Als ik klant zou zijn bij Hans, waardeer ik dat vast. Zo’n naakte schone.”

– “Nou, ik weet het niet hoor Ria . Je moet het ook een beetje in de setting zien hè? Kom jij daar als rouwende weduwnaar, vrouw net dood, en dan zie je daar zo’n jong ding in haar niksie. Een beetje pronken met haar lijf.”

“Ja, maar het is toch geen porno of zo? Het is gewoon prachtige kunst! En ook nog eens voor een goed doel. En deze is maar twaalfduizend euro. Gaat een groot deel van het bedrag naar het Liliane Fonds. Mooi, toch?”

– “Nou, ik weet het niet hoor Ria. Misschien moeten we toch maar voor de pinguïns gaan. Vind ik bij nader inzien wel beter. Kan ook best met warm weer. Prachtig verstild beeld.”

“Weet je wat Ans, we gaan het gewoon even vragen aan de galeriehouder. Die loopt hier ergens rond. Die heeft er oog voor. Vragen we effe wat hij vindt.”

– “Nou, ik weet het niet hoor Ria. Dat is natuurlijk ook een man. Die kiest meteen voor de borsten.”

“Dan is het toch een uitgemaakte zaak Ans? Ik bedoel, iedereen vindt blote mensen leuker dan kleine pinguïns. Ik denk Hans ook hoor Ans. Sterker nog, dat heeft ie al wel eens gezegd. Borsten kan hij wel waarderen.”

– “Ja dat weet ik Ria. Dat hoef je mij niet te vertellen. Ik moet vaak genoeg horen dat hij de jouwe zo mooi vond.”

“Nou, Ans doe niet zo gek. Dat is járen geleden. En maar één keer gebeurd. Gewoon een foutje. Doe nou niet zo flauw en koop dat beeld voor ‘m. Kun je ook nog eens aan me denken. Die afgebeelde vrouw lijkt wel een beetje op me.”

– “Oké, nu weet ik het zeker, we doen de pinguïn. Ria, ik zie de vrouw van de galeriehouder. Ga het meteen even rond maken met haar. Ga jij alvast naar huis? Ik kan het verder wel alleen af. Dahaag! Ja, smak-smak, doei! Ja doe ik! Doe jij ook de groetjes thuis?”

NB: Deze blog is geschreven voor het Liliane Fonds en verschijnt daarom ook op www.lilianefonds.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: